Hoe houd je droogbloemen lang mooi?

Weet jij hoe je droogbloemen lang mooi houdt?

Droogbloemen zijn momenteel helemaal hip!

Met deze tips en weetjes houd jij ze het langste mooi:

*Zet de gedroogde bloemen niet in fel zonlicht, want dan vervagen de bloemen snel. Zet ze minimaal 1 á 2 meter van de raam af. (Indien er een luifel hangt is dat natuurlijk anders).

*Droogbloemen houden niet van vocht. Ze hoeven niet op water te staan. Daarnaast zijn vochtige ruimtes een no go! Hierdoor gaan de bloemen nl. schimmelen en slap hangen.

*Blaas iedere 2 maanden met een föhn (op koude stand en 30 cm afstand) het stof van de bloemen af. Daarna spray je de droogbloemen met haarlak. Dit voorkomt uitval.

*Pampasgras kan enorm pluizen. Dit kan ietwat voorkomen worden, door de pluimen met haarlak te sprayen. Ze de gedroogde pluimen ook niet naast een deur die vaker open gaat. Want voor je het weet ligt de hele kamer vol met pluisjes.

*Zet de droogbloemen niet op een plek waar huisdieren of kleine kinderen bij kunnen. Een zwaaiende staart, of een knabbelend mondje, zal je zowel het kindje, je huisdier én droogboeket in mooie vaas niet goed doen!

*Let op met grassen en koren aren! Knabbelende huisdieren kunnen hier maag en darmproblemen door krijgen wat erg gevaarlijke problemen kan veroorzaken.