Veelgestelde vragen

We hebben voor jullie veel gestelde vragen op een rijtje gezet:

Hebben jullie een winkel?
Nee wij hebben geen winkel, maar wel een atelier waarin we enkel op afspraak klanten ontvangen.

Wat zijn droogbloemen?
Droogbloemen verse bloemen die worden gedroogd in droogschuren. Ze hangen voor een lange perioden op zijn kop en drogen ze volledig in. Niet elke bloem is hiervoor geschikt. Droogbloemen bestaan niet alleen uit bloemen maar ook uit grassen, granen en tropische planten delen en vruchten.

Hoe lang blijven droogbloemen staan?
Droogbloemen kunnen maanden tot zelfs een jaar lang blijven staan.
Mits er natuurlijk voorzichtig mee wordt omgegaan.

Moeten droogbloemen op water staan?
Nee hoor, de bloemen mogen zelfs niet op water staan! Ze gaan dan schimmelen en dan kun je ze weggooien.

Hoe moet je droogbloemen onderhouden?
  • Blaas af en toe de stof van de bloemen door met de föhn op een afstandje op koude stand te blazen.
  • Zet ze niet in fel licht dan blijven ze hun kleur mooi behouden.
  • De bloemen kunnen ook niet tegen tocht
  • Verplaats de bloemen niet te vaak en zet ze niet op een plek waar vaak langs af wordt gelopen ( Ook niet door huisdieren).

Merk je dat je bloemen uitvallen of pluizen?
Spray je bloemen in met haarlak.

Wordt mijn boeket precies hetzelfde als op de foto?
Wij doen ons best om het boeket overeen te laten komen.

Het boeket wordt bijna hetzelfde als op de foto maar natuurlijke materialen verschillen altijd van elkaar. En omdat wij met seizoensgebonden materialen werken, zijn deze niet altijd op voorraad. Het kan dus zijn dat er om deze reden een materiaalsoort afwijkt van de foto. Maar wij proberen altijd in de gewenste kleur aan te houden.

Hoe wordt mijn boeket verzonden?

Onze droogbloemen pakken we zorgvuldig in. Hiervoor gebruiken we soms dozen die we hergebruiken. Dat is meteen goed voor het milieu!

De bloemen liggen plat en strak in de doos zodat ze niet kunnen beschadigen. Uiteraard zijn de bloemen gebonden als boeket. Je hoeft het touwtje niet los te knippen. Wij streven naar een snelle levering. En hanteren een levertijd van ongeveer 3 -5 werkdagen (met uitzondering van drukke periodes). Om beschadiging bij grotere bestellingen te voorkomen kan het zijn dat je meerdere pakketjes ontvangt.

Wij verzenden met Post.nl.

Wat als ik niet tevreden ben met het boeket?
Dan gaan we samen kijken naar een oplossing. Kijk goed naar de afmetingen voordat u bestelt. Houdt er ook rekening mee dat de boeketten kunnen verschillen van elkaar. Droogbloemen blijven natuurproducten met de daarbij behorende eigenschappen. U mag de droogbloemen retourneren echter accepteren wij de retournering alleen indien het boeket niet is gebroken, uit de verpakking is / in gebruik is geweest. (Binnen 14 dagen). De retourkosten zijn voor uzelf.

NB.: Een boeket op maat kan niet geretourneerd worden! 

Wilt u het boeket afhalen?
Geeft u dan, tijdens het bestellen aan, dat u het boeket wilt afhalen in ons atelier. Zodra wij dan uw bestelling hebben ontvangen sturen wij u een bericht en spreken we een geschikte datum af.

Herroepingsrecht:

U heeft het recht uw bestelling tot 14 dagen na ontvangst zonder opgave van reden te annuleren. U heeft na annulering nogmaals 14 dagen om uw product retour te sturen. U krijgt dan het volledige orderbedrag inclusief verzendkosten gecrediteerd. Enkel de kosten voor retour van u thuis naar de webwinkel zijn voor eigen rekening. Deze kosten bedragen circa 7,25 per pakket, raadpleeg voor de exacte tarieven de website van uw vervoerder. Indien u gebruik maakt van uw herroepingsrecht, zal het product met alle geleverde toebehoren en – indien redelijkerwijze mogelijk – in de originele staat en verpakking aan de ondernemer geretourneerd worden. Om gebruik te maken van dit recht kunt u contact met ons opnemen via UWEMAIL@uwwinkel.nl. Wij zullen vervolgens het verschuldigde orderbedrag binnen 14 dagen na aanmelding van uw retour terugstorten mits het product reeds in goede orde retour ontvangen is.